Dodi-Doodles

Over ons

Mijn naam is Miranda Doornenbal, getrouwd met Mario en wij hebben 2 zoons. Wij zijn woonachtig aan de rand van het dorpje Didam.  Het behoeft natuurlijk weinig uitleg dat ons hele gezin erg begaan is met honden. Buiten onze Australian Labradoodles hebben we ook nog een Rhodesian Ridgeback genaamd Luna. Uiteraard maken onze honden deel uit van ons gezin en wonen natuurlijk in huis. Gelukkig hebben we een grote tuin waarin onze viervoeters zich kostelijk kunnen vermaken. Onze vrije tijd besteden we graag aan wandelen met onze honden op de hei of langs het strand. Hier kunnen ze los lopen wat ze natuurlijk fantastisch vinden.Tess

Enkele jaren geleden kwam ik, via een vriendin, in aanraking met de Australian Labradoodle. Voor Luna hadden we een Dobberman Thara en we zijn ooit begonnen met een Malthezer Fleur, dus ik had al gezegd als Luna er ooit niet meer is wil ik weer een hond met langer haar. Maar aangezien dat Luna toen nog 5 was zou ik dus hopelijk nog minstens een jaar of zes / zeven moeten wachten. En toen had ik de oplossing we nemen er een hond bij ook leuk voor Luna en het werd een ALD.  We waren allen zo enthousiast over dit soort honden dat we besloten om er af en toe een nestje bij te willen, natuurlijk in huislijke kring. Ze zijn erg vrolijk, enthousiast, zachtaardig, intelligent, rustig en dol op knuffelen. We wilde niet een al te klein hondje daar onze Luna een behoorlijk grote hond is. De kleinste Australian Labradoodle, een mini, is toch nog op knie hoogte. Onze Babs en Tess zijn een medium. In april komt onze jongste telg genaamd Pip net als Tess vanuit Amerika.

We zijn lid van de ALAEU (Australian Labradoodle Association Europe) waarbij er zeer strenge keuringseisen gelden om te mogen fokken met de Multigen Australian Labradoodle. We vinden het natuurlijk zeer belangrijk dat alle puppy’s voortkomen uit ouders die deze keuringen hebben doorlopen en goedgekeurd zijn.